kontakt
slide3

Valionica

Naša valionica danas se prostire na 2.522 četvorna metra i opremljena je vrhunskom opremom kapaciteta 400.000 komada jednodnevne peradi tjedno.

Počeli smo s brojkom od 2.000 komada jednodnevne peradi tjedno 1991., a već 1994. godine instalirali potpuno automatiziranu valionicu kapaciteta 50.000 komada tjedno. 2001. godine, valionica se preselila u novoizgrađeni vlastiti objekt u Sesvetskom Kraljevcu, uveden je računalni nadzor svih uređaja, kao i sustava bio sigurnosti te kapacitet povećan na 250.000 komada jednodnevne peradi tjedno.

Inkubatori, klimatizacijski sustav, upravljačka oprema, softveri, kotlovnica kao i ostala oprema u današnjoj valionici kupljeni su od ponajboljih svjetskih proizvođača. U potpunosti je automatizirana i pod stalnim računalnim i video nadzorom.

jaja-home

Proizvodnja oplođenih jaja

Preko 70% potreba valionice danas zadovoljavamo oplođenim jajima iz vlastitih matičnih jata.

Pravilan odgoj roditeljskih jata osnova je peradarske proizvodnje, a mi ga ostvarujemo uspješnom suradnjom sa svjetski renomiranim proizvođačima: Cobb, Ross i Sasso. Počeli smo s jednom farmom, a danas čak pet farmi značajnog kapaciteta proizvodi oplođena jaja za našu valionicu.

Uz stalnu kontrolu od strane Hrvatskog veterinarskog instituta – Centra za peradarstvo, kao i vlastitih stručnih službi, bio sigurnost i zdravstvena ispravnost su zajamčeni, a korisnici naše peradi ostvaruju vrhunske rezultate.

hrana-home

Tvornica stočne hrane

Izgrađena 2004. na 1.230 četvornih metara, kapaciteta 8 tona peletirane krmne smjese na sat, opremljena vrhunskom opremom, i danas je među izrazito modernim tvornicama stočne hrane.

U našu tvornicu stočne hrane uz samu liniju za miješanje i peletiranje krmne smjese, ugrađene su i sve popratne linije koje omogućavaju potpunu automatizaciju računalom nadziranu iz upravljačke prostorije.

U sklopu tvornice izgrađen je i opremljen i laboratorij za analizu uzoraka, a uz nju su postavljeni silosi u koje se skladišti sirovina u rinfuzi. Imamo i kompletnu liniju za automatsko uvrećavanje kao i robota za slaganje uvrećane smjese na palete te omatanje paleta. Na ulazu u tvornicu je kolna vaga te hidraulična dizalica za kamione na usipnom košu koja omogućava brzi istovar sirovina.

story-hero

Proizvodnja utovljenih brojlera i mesa peradi

Danas gotovo 50 srednjih i velikih hrvatskih peradarskih farmi radi u našem kooperacijskom sustavu.

Proizvodnju utovljenih brojlera organizirali smo većim dijelom kroz kooperacijski sustav, uz potpunu kontrolu naše stručne službe koja redovito obilazi farme, nadgleda procese i educira farmere. Kooperantima isporučujemo jednodnevne piliće te stočnu hranu uz obvezu otkupa utovljenih brojlera.

S obzirom da je Valipile dobilo u zakup poslovanje Purisa u stečaju na godinu dana, preuzeli smo i njihovu klaonicu. U tijeku je i otvaranje lanca naših maloprodajnih mjesta pod brendom Pile moje gdje će se moći kupiti svi proizvodi Valipileta.

Garancija quality kvalitete

ISO_9001_COL
HACCP_COL